Pilates

Pilates

Pilates predstavlja sistem vežbi gde se uz posebnu tehniku postiže snaga, fleksibilnost, balans, koordinacija i razvijena svest o sopstvenom telu. Poznavajući ovu tehniku lakše učimo sebe pravilnom disanju i držanju tela. Radimo i na korekciji disbalansa u telu, naročito posturalnih statičkih i dinamičkih, zatim jačamo upravo one mišiće koju daju stabilnost i potporu čitavom telu, sa posebnim akcentom na duboke mišiće stabilizatore trupa (poznate kao mišići centra – Core ili Power House).

pilates beograd

Idejni tvorac ove metode je Joseph Hubertus Pilates, po kome je program dobio ime. Većinu vežbi iz izvornog programa je sam Pilates primenjivao i na sebi, budući da je u detinjstvu imao određenih zdravstvenih problema (astma, rahitis, reumatska groznica). Zato je želeo da razvije sistem vežbi koji će pomoći ljudima i osnažiti ih bez obzira na limitiran pokret ili ograničenu mogućnost kretanja. U cilju ostvarivanje pomenute namere nastale su i prvobitne pilates sprave.

Joseph H. Pilates svoju metodu nazvao je Contrology, a osnovnu zamisao i svoj pogled na sistem vežbi objasnio je u knjizi “Return to Life Through Contrology”.

Vodeći se idejom izvorne metode i prateći najnovija stručna istraživanja iz domena funkcionisanja ljudskog tela, časovi pilatesa su koncipirani tako da zadovolje upravo kriterijume neophodne da vratite svoje telo u izbalansirano stanje, osnažite i ojačate kompletnu muskulaturu tela i dozvolite svom telu da se neometano i sa lakoćom kreće, kako tokom treninga, tako i prilikom svakodnevnih obaveza.

Programi

HEALTHY SPINE

Pročitaj više

PILATES NA SPRAVAMA

Pročitaj više

PERSONALNI TRENINZI

Pročitaj više

TOTAL BODY CONTROL

Pročitaj više

GLOBWELL MASAŽE

Pročitaj više

NUTRICIONIZAM

Pročitaj više

Pokreni se još danas!

Pokreni se još danas i počni sa personalnim treninzima ili odaberi program koji je prilagodjen tebi.