Pilates

Pilates

Pilates predstavlja sistem vežbi gde se uz posebnu tehniku postiže snaga, fleksibilnost, balans, koordinacija i razvijena svest o sopstvenom telu. Poznavajući ovu tehniku lakše učimo sebe pravilnom disanju i držanju tela. Radimo i na korekciji disbalansa u telu, naročito posturalnih statičkih i dinamičkih, zatim jačamo upravo one mišiće koju daju stabilnost i potporu čitavom telu, sa posebnim akcentom na duboke mišiće stabilizatore trupa (poznate kao mišići centra – Core ili Power House).

pilates beograd

Idejni tvorac ove metode je Joseph Hubertus Pilates, po kome je program dobio ime. Većinu vežbi iz izvornog programa je sam Pilates primenjivao i na sebi, budući da je u detinjstvu imao određenih zdravstvenih problema (astma, rahitis, reumatska groznica). Zato je želeo da razvije sistem vežbi koji će pomoći ljudima i osnažiti ih bez obzira na limitiran pokret ili ograničenu mogućnost kretanja. U cilju ostvarivanje pomenute namere nastale su i prvobitne pilates sprave.

Joseph H. Pilates svoju metodu nazvao je Contrology, a osnovnu zamisao i svoj pogled na sistem vežbi objasnio je u knjizi “Return to Life Through Contrology”.

Vodeći se idejom izvorne metode i prateći najnovija stručna istraživanja iz domena funkcionisanja ljudskog tela, časovi pilatesa su koncipirani tako da zadovolje upravo kriterijume neophodne da vratite svoje telo u izbalansirano stanje, osnažite i ojačate kompletnu muskulaturu tela i dozvolite svom telu da se neometano i sa lakoćom kreće, kako tokom treninga, tako i prilikom svakodnevnih obaveza.

Programi

HEALTHY SPINE - HAPPY SPINE

Pročitaj više

PERSONALNI TRENINZI

Pročitaj više

TOTAL BODY CONTROL

Pročitaj više

NUTRICIONIZAM

Pročitaj više

Pokreni se još danas!

Pokreni se još danas i počni sa personalnim treninzima ili odaberi program koji je prilagodjen tebi.